Milloin voin aloittaa raakaruokinnan pennulle? Testaa tietosi!

pennun raakaruokintaPennun raakaruokinta

Pennun raakaruokinta on usein helpompaa kuin mitä luulet. Kuivamuonassa ei ole ravitsemuksellisesti mitään sellaista ainesosaa, mitä ilman pentu ei voisi kehittyä normaalisti ja pysyä terveenä. Pentukoiralle raakaruokinta voidaan aloittaa heti vieroituksesta.

Raakaruoka ei kuitenkaan automaattisesti ole takuu terveestä pennusta. Sinun on osattava riittävästi perustietoa ravitsemuksesta ja koiran hyvinvoinnista, jotta osaat itse koostaa ruokavalion. Näin et ole jatkuvasti kasvattajan, eläinlääkärin tai asiantuntijan tietämystason armoilla.

Vastuu pennun kehityksestä on aina omistajalla, koiran ruokavaliosta, rodusta tai kasvattajasta riippumatta. Jos annat kasvattajan suosittelemaa kuivamuonaa, olet yhtä lailla vastuussa siitä, että tarkkailet pennun hyvinvointia, painoa ja kasvua. Jos sinusta tuntuu, ettei kyseinen ruoka pennulle sovi, olet vastuussa siitä, että vaihdat ruoan sille sopivaksi, oli kyseessä sitten toinen muonamerkki, vaihto raakaan tai raakaruokavalion sisällön tarkistus.

Voit siis aloittaa raakaruokinnan pennulle heti, kun ITSE olet siihen valmis!

Tiedätkö mitkä 4 tärkeintä asiaa sinun on osattava, ennen kuin voit ruokkia pentusi raakaruoalla?

NRO 1 Rasvahapot

Tietyt rasvahapot ovat välttämättömät pennun hermoston sekä aivojen kehitykselle. Iho-ongelmat ja kutinat johtuvat useimmiten näiden omega-rasvahappojen puutoksista.

→ Tiedätkö kuinka paljon kalaa sinun on annettava pennullesi, jotta se saisi riittävästi omega-3 rasvahappoja?

NRO 2 Ruoan määrä

Ruoan määrä ei ole vakio, eikä tietty prosentti koiran painosta. Jotta pentusi kasvaisi oikein, sinun pitää säätää ruoan määrä pennun aktiivisuuden, aineenvaihdunnan ja kasvun perusteella.

→ Tiedätkö mitä asioita sinun on painon lisäksi seurattava, jotta osaat lisätä tai vähentää ruoan määrää?

NRO 3 A-vitamiini

Maksasta saatava rasvaliukoinen A-vitamiini on tärkeä ravintoaine erityisesti silmien ja limakalvojen terveydelle sekä vastustuskyvyn rakentumiselle.

→ Tiedätkö mikä on riittävä määrä maksaa kasvun aikana ottaen huomioon, että eri eläinten maksojen A-vitamiinipitoisuudet vaihtelevat jopa viisinkertaisesti.

NRO 4 Ravintolisät

Aina ei perusruoka riitä kattamaan ihan kaikkia ravintotarpeita, erityisesti jos joudut rajoittamaan ruokavaliota esimerkiksi allergian vuoksi.

→ Tiedätkö minkä ravintolisän pois jättäminen altistaa pennun kasvuhäiriöille ja heikentyneelle vastustuskyvylle?

Kuinka moneen tiedät vastauksen?

Klikkaa tykkää-nappia ja jaa tuloksesi tässä! (Ethän kuitenkaan paljasta vielä oikeita vastauksia :))

Haluatko oppia oikeat vastaukset koiran ruokinnasta, samalla välttäen tietotulvan ja ristiriitaiset väittelyt?

, , , , , ,