Voiko koiralle antaa kalaa?

Koiralle kalaa!

Voiko koiralle antaa kalaa? Kala on tärkeä osa koiran terveellistä ruokavaliota. Kala sisältää välttämättömiä omega-3 rasvahappoja ja hyvänlaatuista, helposti sulavaa proteiinia.

Perinteinen jauhettu lohimassa on kuitenkin monelle koiralle liian rasvaista tai epämiellyttävän makuinen ja haiseva. Lisäksi moni koira on lohelle allerginen.

Mikä avuksi?

Puhdas, kotimainen ruoka-aine on päiväkotien ja vanhuspalveluiden ruokalistoiltakin löytyvä särki.

Savukalaa koiralleToinen käynnissä oleva hanke tuottaa lahnapihvejä suurkeittiöihin.

“Roskakalan” syöttäminen on eettinen ympäristöteko. Nämä kalat ovat eläneet ahtaiden kasvatusaltaiden sijasta vapaina, syöden itselleen lajityypillistä ravintoa eikä antibiooteilla, rokotteilla ja väriaineilla höystettyä rehua.

Mökillä katiskalla pyydystetty kala on parhaimmassa tapauksessa tainnutettu muutaman sekunnin sisällä vedestä nostamisen jälkeen.

Kun kalastat itse, voit nyt ottaa kaikki kalat talteen. Sinun ei enää tarvitse murehtia takaisin veteen heitetystä kalasta, joka kärsisi rikkinäisestä huulestaan tai haavoista kiduksissaan.

Muista että järvien petokaloissa saattaa olla leveää heisimatoa eli lapamatoa, joka voi tarttua myös koiraan. Nämä järvikalat kannattaa siis antaa kypsennettyinä tai pakastettuina. Muikut voit syöttää huoletta, ne syövät planktonäyriäisiä, eivätkä täten ole heisimadon levittäjiä.

Pikkukalat voit pakastaa kokonaisina ja tarjota jäisinä, sulatettuina tai keitettyinä.

Voit antaa mitä tahansa kalaa niin usein kuin haluat, jos sekä jauhat (isot ruodot murskaantuvat) että kypsennät (tiaminaasi tuhoutuu ja madot sekä niiden munat kuolevat). Voit ensin keittää kalat, poimia isoimmat ruodot tarvittaessa pois ja vaikka tehosekoittimella jauhaa kala keitinvedessään, jolloin siihen liuenneet ravintoaineet pysyvät tallessa!

Syökää kalaa 🙂

hauki koiralle ruoaksi

Isolle koiralle voit antaa isommankin kalan kokonaisena. Tämä merestä pyydystetty hauki on annettu Jepelle kokonaisena ja raakana. Jäljelle jäi vain muutamat suomut ja evän palaset.

 

 

, , , , , , , ,